Planten
gouden-blad.png

Planten

Faassen Plants produceert op de zandgronden langs de Maas in Noord-Limburg laanbomen, solitaire struiken en bosplantsoen. Al generaties lang worden bosbouwers, kwekerijen, hoveniers én gemeentes door het familiebedrijf van beplanting voorzien. Met een vooruitstrevende, milieubewuste bedrijfsvoering wordt gestreefd naar klantvriendelijke en servicegerichte relaties met afnemers in heel Europa. Het grote netwerk van leveranciers en de brede eigen productie maakt Faassen Plants dé partner voor een groene toekomst. Voor de huidige, én toekomstige generaties.

Met een modern, professioneel en goed uitgerust team streven wij ernaar de beste producten te leveren. Hiervoor zijn wij onder andere gecertificeerd met het MPS-A+ certificaat. Daarnaast zijn wij al jaren voorloper op het gebied van duurzame producten met bekende en/of autochtone herkomst. Het Planet Proof certificaat en deelname aan Naktuinbouw Select Plant onderstrepen dit.

Bezoek Faassen Plants

Op de website van Faassen Plants vindt u actuele voorraad informatie.

Familiebedrijf

Met Florian en Rowan staat sinds 2021 de vierde generatie aan het roer van de kwekerij in Tegelen. In 1924 begon overgrootvader Bert zijn kwekerij in Tegelen onder de naam J.H. Faassen-Hekkens. Jaren nadat het bedrijf verhuisde naar Reuver begon kleinzoon Bart op de oude locatie in 1980 het bedrijf Bart Faassen Tegelen. 

In 2016 werd de locatie in Reuver gesloten en kwam J.H. Faassen-Hekkens weer in Tegelen terecht. Na de samenvoeging wordt sinds 2020 de naam Faassen Plants als handelsnaam gebruikt. 

De familiaire roots in combinatie met de duurzame bedrijfsvoering wordt uitgestraald door onze slogan; ‘Growing Generations’

 

Productie

Op 75 hectare kwekerij in Noord-Limburg worden met name laanbomen, solitaire struiken, bos- en haagplantsoen en potplanten gekweekt. Onze vestiging in Noord-Brabant (Achtmaal) zorgt voor de snelle levering van planten van diverse productiegebieden in Brabant, Zuid-Holland en België.

In het leverseizoen exporteren wij vrijwel dagelijks naar o.a. Engeland, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Maar ook klanten in o.a. België, Frankrijk, Zwitserland, Rusland, Polen, Tsjechië en Luxemburg worden regelmatig door ons van planten voorzien.

boomkwekerij

Duurzaamheid

Wij streven ernaar de beste kwaliteit planten te leveren. Dat wij  al decennia lang voorop lopen met het behalen van product- en bedrijfscertificaten zoals Planet Proof, GroenKeur en MPS-A+ onderstreept dat zorgvuldige omgang met het milieu, de producten, de klanten en het personeel verstrengeld is in onze berijfsvoering.

Heeft u een vraag?

Wij horen graag van u

Kies - Choose - Wähle

De website kan worden weergegeven in de volgende talen